Welkom | Het begin | Het huis | Het huis deel 2 | Het huis deel 3 | Het huis deel 4 | de nieuwe verdieping van het grote huis | Het Franse Zooitje | Toedeledoki | Knap spul van gisteren | Blue wooden shoe | Patisserie van Heck | De vrouw en de zee | Wedstrijdkoffer | Albertina,s Rose Garden | Gastenboek | Kerstkraam | Tinke's tiny Toys | Jannes en Aaltje/Home sweet Home | .Albertientjes | Rock Fantasy | Visan | linken | Het zwarte gat | kleine projecten | Schatten op zolder | In de ban vanhet bad | La vie en rose | banken en bedden | Nieuwe pagina 30

 

 

Albertina,s Rose garden

Onlangs werd ik gekozen als miniaturist van de week bij Marmod online ( http://www.marmod.nl/ ) en is er op die site ook een interview met mij geplaatst. Dit vond ik echt erg leuk.

Voor dat interview heb ik wat foto,s gemaakt van de onaffe dingen die er nog op mijn plank staan.

Een Teashop, een pannenkoekenhuis met boven een ballenbad voor de (jarige) kinderen en een oude Groningse boerderij. Bij het zien van die projecten dacht ik al..........misschien........straks...........

Kort daarna kon ik een prachtig poppenhuis kopen wat voor de helft in elkaar was gezet, voor werkelijk geen geld. Alleen waar moest dat naar toe? Mijn echtgenoot vroeg al heel fijntjes of dat huis ook op de plank tussen de andere rechtopstaande planken moest komen. In dat geval maakte hij ergens nog wel een plank. Als ik het maar in mijn eigen ruimte stalde.

Ik ben verstandig geweest en heb het huis afgezegd. Ik heb in plaats daarvan de Tearoom van de plank gehaald en ben daar nu druk mee bezig.

Het laatste jaar dat we in Scheemda woonden heb ik geprobeerd om een vriendenkring op te zetten. Alleen Karin Knutsel reageerde. (Ze heet natuurlijk niet echt zo).

Samen wilden we een project maken en dat werd het bloemenwinnkeltje uit de p&m. We zijn vol goede moed begonnen maar later bleek dat het vervoer van het winkeltje toch wel een gedoe was iedere keer.

Een nieuw project dan maar. Het werd de engelse Teashop uit een engels blad. Ook leuk. Victoriaans, dat wel....

De deur naar buiten en de keukenkast waren vrij snel klaar. In de door mij zo geliefde kringloop vond ik onderzetters die prachtige tafelbladen voor dit project. Pootje eronder, patina erover en klaar.

 

Daarna heeft het twee jaar stil gelegen. Tot een paar weken geleden. De keukenkast werd ingericht. Inmiddels had ik besloten dat ik het toch moderner wilde. Ik heb nu maar bedcht dat het pand onder monumentenzorg valt en de originele aspecten moet behouden. Ja je verzint wat.........

Daarna ben ik met een behangetje bezig geweest. Daarna de vloer gemaakt maar toen die af was waren de bobbels nog niet weg.

 

 

Dan maar een ander papiertje en met aslan plakken. Dit ging beter. De trap werd geplaatst en de originele "sinkunit"gemaakt en gevuld voor de foto.

 

De vloer is gemaakt van eikenhouten latjes.

September 2005 overleed mijn schoonvader en bij het opruimen van allerlei spullen kwam er ook een bos eikenhouten latjes te voorschijn. Pa maakte daar "wokkels"van. Die gedraaide dingen die in de wind nooit stil hangen.

Nu heb ik daar een paar prachtige vloertjes van.

De Teashop gaat Albertine,s rose garden heten en de speciale theearrangementen kun je op de wand bekijken.

Verlichting moest er naar mijn idee nu maar eens in. Eerst kraaltjes rijgen.........en kraaltjes rijgen en kraaltjes rijgen.

 

 

De lampen hangen.

Ergens moeten de hapjes en sandwiches to op komen te staan. Servetten en bestek enzo ergen in. Nu is meten weten zoals iedereen wel weet. Dus elk laatje wordt apart opgemeten en gemaakt. (noodgedwongen)

Boven komt ook een ruimte waar men kan zitten en daar wodrt "lambrizering" aangebracht.

 

Het was een spannend moment. Zouden ze het doen???????????????

 

Ja hoor!

Ook in het keukentje is verlichting maar dit is niet duidelijk te zien op de foto.

 

 

Eerst maar eens voor een zitgelegenheid zorgen. Ik heb een hulpstuk gemaakt. Zo plakt het een en ander wat makkelijker. Het sierstukje tussen de twee zijkanten is een sierlatje geplakt op triplex van 1,5 mm en daarna met een dikte van 1,5 mm afgezaagd.  Dit heb ik weer op een cocktailprikker geplakt die in het gaatje van de zijkanten past.

De eerste kast die ik maakte is  afgekeurd maar heeft desondanks een goed tehuis gekregen. Wordt verstopt onder spinnenwebben bij Pippi Langkous

Biij de teweede poging heb ik eerst alle laatjes gemaakt. (allemaal gelijk van frontje) en daar heb ik de kast om heen gebouwd. Ging een stuk beter.

 

Achter dit tafeltje komt een roddelende tante. Ik heb het boek van James Carrington in huis en popel om te proberen van die mensjes te maken.

Hoewel het pandje verder in victoriaanse stijl gehouden moest worden heeft eigenwijze Albertina toch een manier gevonden om haar dwarsheid te uiten. De bloemstukken die her en der zullen verschijnen zijn bepaald niet traditioneel

Een lelie en rozen staan gebroedelijk in een bedje van dat grijze spul (ik kan zo gauw nniet op de naam komen) in een lipstickdop.

 

Op de bovenverdipeing branden inmiddels ook lampen. Er is daar een uitgebreid arrangement gereserveerd dus de tafels moeten gedekt worden.

De kast is inmiddels blauw en moet nog wel wat aangekleed worden. evenals de tafels.

 

Beneden staat de buffettafel te wachten om gevuld te worden met de komkommersandwiches, scones, clotted cream etc etc. Nu ben ik niet zo,n fimo-ster dus dat zal nog wat worden.

De stoel moet nog drogen maar is er voor de foto even bijgezet. Straks zitten de gasten letterlijk op rozen want ik ben ook nog druk aan het borduren.

 

Met het boek van James Carrington in de aanslag is er een afwashulp gekomen.Hij vind iets smerigs op zijn bordje. Hij heet Hendrik en is net begonnen met het baantje. Het is de bedoeling dat hij alle restjes weggooit voor het de vaatwasser in gaat. Hij heeft er niet zo,n plezier in.

Hij heeft er ook nog geen idee van dat hij met een boze cheffin te maken krijgt. die ziet zijn laarzen niet zo zitten.

Er zijn inmiddels een paar stoelen bij gekomen. De meest zittingen moeten nog geborduurd worden.

Boven worden de tafels klaar gemaakt voor een groep feestgangers.

Ook buiten wordt de tafel klaar gemaakt voor de nieuwe dag.

De Rozen theepot staat te pronken.

 

wordt vervolgd.

Wat Hendrik nog niet weet is dat cheffin Anneke zich enorm boos staat te maken. Hij heeft al weer die laarzen aan en Anneke vindt dat niet kunnen. Ze besluit om er iets van te zeggen.

Zelf heeft boos Anneke haar iets te bolle buikje in een iets te krap rokje geperst en is dat rokje bovendien niet vlekkenloos. En wat schoeisel betreft......het zijn wel mooie schoen die ze draagt maar wel erg feestelijk voor een werkdag.

 

Tenslotte en kijkje in the making of boos Anneke.

Annelies, de serveerster heeft even koffiepauze en denkt het hare van de situatie.

Inmiddels is Aleida, de eerste van het bonte gezelschap klanten, gearriveerd....

Zij heeft het feestje georganiseerd en komt de boel inspecteren.

Aleida heeft een blauw en een groen oog en heeft haar outfit daarbij aangepast.

Veel te vroeg voor het feest is tante Agaath gearriveerd. Er is haar vriendelijk doch dringend verzocht om nog even te wachten.

Familie had gevraagd of ze nu eens iets minders uitbundigs aan wilde trekken. Grijs of zo. Maar tante heeft zo haar eigen ideeen van wat mooi is

Eindelijk valt er dan ook iets te eten in de tearoom!

Voor mijn verjaardag maakte Nelleke een paar taarten zoals ze zei. Ik keek mijn ogen uit